Workshop over prijsonderhandelen. De focus ligt op wat je kunt doen als je steeds maar weer hoort van je klanten dat het goedkoper moet.

Hoe kun je hier het beste mee omgaan, wat kun je doen om die hele prijsdiscussie te voorkomen, wat kun je doen om toch een goede marge te maken op je diensten of producten?

Deze workshop zoemt dus in op een deelaspect van onderhandelen: de prijs. Je werkt met je eigen casus en de training is zeer geschikt voor ondernemers en mensen in een salesfunctie.

Ontdek in deze eendaagse workshop hoe je met prijsdruk om kunt gaan tijdens de onderhandelingen.
Maximaal aantal deelnemers: 10.

Investering: € 445,- (excl. btw)
Bij aanmelding meer dan 30 dagen voor de trainingsdag ontvang je een vroegboekbonus van € 50,-.

Training "Geheimen van de prijsonderhandeling"

Eendaagse workshop prijsonderhandelen waarin je het enige goede antwoord leert op de vraag: Wat kost het?

Praat je liever niet over geld? Dan is deze workshop jou zeker op het lijf geschreven! Lees deze pagina zorgvuldig, en neem gerust contact op als je nog vragen hebt.

Veel ondernemers zien enorm op tegen gesteggel over de prijs met hun klanten of leveranciers

Iedere ondernemer of freelancer twijfelt er weleens over of hun klanten hun prijs zullen accepteren. Want goed zijn in je vak – of het nu B2B of B2C – is één ding. Je dienst of product voor een goede prijs aan de man/vrouw brengen is een stuk moeilijker.

Je krijgt een ongemakkelijk gevoel en weet niet wat je moet zeggen als je klant zegt dat het budget te laag is. Of je geeft bij de eerste tegenwerping al toe en verlaagt je tarief. Achteraf heb je dan een kater: had ik er toch niet meer uit kunnen halen?

Veel zelfstandigen verdienen daardoor minder dan ze waard zijn.
Heel vervelend als dit ook voor jou geldt!

Jouw meerwaarde is een feit. Punt

Stel je voor: elke onderhandeling die op je pad komt, ga je zelfverzekerd aan. Je ziet het als een natuurlijk onderdeel van je bedrijfsproces. Je kent alle tricks of the trade en weet dat je door een goede voorbereiding de angel uit elk onderhandelingsproces haalt.

Je bent meer dan tevreden met het onderhandelingsresultaat want dat is in overeenstemming met hoe jij je eigen waarde en die van je product of dienst ziet.

Kijk, je klant wil voor een dubbeltje op de 1e rang

Natuurlijk wil je klant waar voor zijn of haar geld (vergis je niet, ook vrouwen willen het onderste uit de kan!). Je klant zal altijd proberen jouw product of dienst voor een aantrekkelijke prijs te krijgen. Dat kun je hem niet kwalijk nemen. Hij zet dus laag in. En vervolgens doet hij er alles aan om jou zo weinig mogelijk hoeven te betalen.

Wat kun je dan het beste doen?

Maak van dat dubbeltje een kwartje!

In de training Geheimen van de prijsonderhandeling leer je een aantal slimme technieken die hun waarde aan menig onderhandelingstafel hebben bewezen. Door deze technieken toe te passen kun je de prijsonderhandelingen (die je nu eenmaal moet voeren) naar je hand zetten: je hoeft minder toe te geven en kunt dus meer verdienen.

Wat ga je leren?

Deze dag doe je waardevolle kennis op waarmee je zeker van je zaak elke onderhandeling ingaat, zodat jouw meerwaarde onomstreden is en je marges behouden blijven.
  • Hoe je je goed voorbereidt op prijsonderhandeling zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Wat je het beste zegt en doet wanneer iemand je prijs te hoog vindt en dat oefen je tijdens de workshop – je gaat met een schat aan ervaring naar huis!
  • Hoe je in je prijsvoorstel al rekening houdt met het onderhandelen over de prijs – je weet precies tot hoe ver je wilt gaan.
  • Plus: het antwoord op de vraag: wat kost het? (en dat is iets heel anders dan je nu wellicht denkt …).


Voor ondernemers mét en zonder personeel

Deze eendaagse workshop prijsonderhandelen is bedoeld voor:
  • Ondernemers en zelfstandigen die worstelen met bedingen van een goede prijs bij hun klanten
  • Zich vaak onzeker voelen tijdens gesprekken over prijzen en tarieven
  • Daardoor (te veel) toegeven op hun tarief en minder verdienen dan mogelijk is
  • Er klaar voor zijn om het rendement van prijsonderhandelingen sterk te verhogen


Wat is je winst na deelname aan de workshop?

  • Je bent zelfverzekerder bij alle komende prijsonderhandelingen
  • Meer omzet door betere resultaten aan de onderhandelingstafel!

Overwin nu je worsteling met prijsonderhandelingen. Geef jezelf een enorme boost in zelfvertrouwen én omzet, en stop met piekeren over klantgesprekken over prijzen en tarieven.

In Geheimen van de prijsonderhandeling leer je precies welke stappen je in het onderhandelingsproces kunt zetten. Met hulp van de groep en door te oefenen met relevante casussen word je klaargestoomd om effectief en snel resultaten te boeken.

Je brengt je eigen casus in: de specifieke onderhandelingskwestie waar je tegenaan loopt.  Doordat je daarmee aan het werk gaat, weet je zeker dat wat je leert in de praktijk ook echt werkt.

Ervaring

"Ik heb in een workshop van Jeanette geleerd om moeilijke onderhandelingsgesprekken over mijn tarief goed voor te bereiden. Ik kan daardoor bepaalde klanten die over het algemeen slecht betalen overtuigen van de noodzaak om het afgesproken tarief tijdig te betalen."

Els Kleingeld van De Actiecoach; www.actiecoaching.nl

 

"Ik ben niet geheel onervaren in onderhandelen. Desondanks vond ik het zeer de moeite waard om deze workshop over prijsonderhandelen te volgen.

Je wordt geconfronteerd met je eigen zwakke en sterke punten. Je leert goed hoe je kunt focussen en je doelen het beste kunt behalen."

Ruud Steur, eigenaar FloraPro, www.florapro.nl

 

Je trainer en coach is Jeanette de Haas

Jeanette de Haas is gepokt en gemazeld in het succesvol onderhandelen met uiteenlopende bedrijven. Als zelfstandig inkoper voor (middel)grote organisaties weet zij voor haar klanten de beste resultaten binnen te halen én de relatie met haar onderhandelingspartner aan de andere kant van de tafel goed te houden.

Als trainer en coach Onderhandelen leert ze ondernemers en professionals hoe zij (prijs)onderhandelingen zelfverzekerd naar hun hand zetten. Jeanette geeft op haar blog De Onderhandelcoach gratis tips & trucs over effectief onderhandelen, zoals het belang van een goede voorbereiding.

In haar e-book Maak jij deze 4 onvergeeflijke onderhandelingsblunders? (gratis) lees je welke fouten veel mensen aan de onderhandelingstafel maken - en hoe jij die kunt vermijden.

Praktische informatie


Locatie
De workshop Prijsonderhandelen vindt plaats in Haarlem of Utrecht.

In Haarlem is dat bij Zaamen, inspiratieplek voor ondernemende professionals. Zaamen ligt op een minuutje lopen vanaf station Haarlem. Daar is ook een parkeergarage.

Zaamen
Nieuwe Gracht 3
2011 NB Haarlem

In Utrecht is dat bij Seats2Meat. Seats2Meat ligt op een steenworp van het Centraal Station Utrecht en diverse parkeergarages.

Seats2Meat Utrecht
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht

Je investering

Je investering voor de eendaagse training Geheimen van de prijsonderhandeling bedraagt € 445,- exclusief 21% btw. Bij de prijs is natuurlijk koffie, thee en een lekkere lunch inbegrepen.

Maak gebruik van de vroegboekbonus Als je je meer dan 30 dagen vóór de training aanmeldt, kun je rekenen op een prijsvoordeel van 50 euro! Tot die datum is de prijs voor deze workshop namelijk € 395,- exclusief 21% btw.

Wanneer is de eerstvolgende workshop?

De eerstvolgende workshop Prijsonderhandelen is op dinsdag 14 april 2015 in Haarlem. De workshop duurt van 9.30 tot 17.00 uur.

Data en locatie

Dinsdag 14 april 2015, Haarlem

Annuleringsregeling

Tot 4 weken voor de trainingsdatum kun je kosteloos annuleren. Je krijgt je geld teruggestort. Annuleren binnen 4 weken voor de trainingsdatum kost € 50,- excl. BTW.
 

Optie: e-coaching abonnement

Ik weet zeker dat je na deze workshop met meer vertrouwen onderhandelingsgesprekken in gaat. Toch kan het gebeuren dat je bij een specifieke klant gaat twijfelen: over je offerte of wat je reactie zal zijn wanneer je klant bezwaar maakt …

Geen nood! Omdat jij eerder deze workshop hebt gedaan, ken ik je situatie en weet ik precies waar je mee worstelt. Ik bied je daarom een e-coaching abonnement (per telefoon of e-mail). Via mijn online agenda kun je gewoon  je eigen coaching inplannen, wanneer jij het nodig hebt.

Een abonnement is 1 jaar geldig en kost € 550 exclusief 21% btw.


Wil je meedoen of heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met me op. Je krijgt altijd binnen 48 uur antwoord.

Wanneer je graag wilt meedoen aan deze training, kun je je hieronder aanmelden. Na je aanmelding ontvang je de factuur. In de week voor de training neem ik contact met je op. Dan bespreken we tijdens een korte (telefonische) intake wat jij wilt leren en wat je nodig hebt.

Wil je deze training bij jou in het bedrijf organiseren? Ook dat kan! Neem dan contact op voor overleg.

Aanmelding "Geheimen van de prijsonderhandeling"

Training/programma
Invalid Input

Datum en locatie(*)
Kies een datum en locatie

Voornaam(*)
U heeft geen voornaam ingevuld.

Achternaam(*)
U heeft geen achternaam ingevuld.

Telefoonnummer(*)
U heeft geen telefoonnummer ingevuld.

E-mail adres(*)
U heeft geen geldig e-mail adres ingevuld.

Naam organisatie
Invalid Input

Straatnaam(*)
U heeft geen straatnaam ingevuld.

Postcode(*)
U heeft geen postcode ingevuld.

Plaatsnaam(*)
U heeft geen plaatsnaam ingevuld.

E-mail adres digitale factuur
U heeft geen geldig e-mail adres ingevuld.

Vragen en opmerkingen
Invalid Input