Workshop over prijsonderhandelen. De focus ligt op wat je kunt doen als je steeds maar weer hoort van je klanten dat het goedkoper moet.

Hoe kun je hier het beste mee omgaan, wat kun je doen om die hele prijsdiscussie te voorkomen, wat kun je doen om toch een goede marge te maken op je diensten of producten?

Deze workshop zoemt dus in op een deelaspect van onderhandelen: de prijs. Je werkt met je eigen casus en de training is zeer geschikt voor ondernemers en mensen in een salesfunctie.

Ontdek in deze eendaagse workshop hoe je met prijsdruk om kunt gaan tijdens de onderhandelingen.
Maximaal aantal deelnemers: 10.

Investering: € 445,- (excl. btw)
Bij aanmelding meer dan 30 dagen voor de trainingsdag ontvang je een vroegboekbonus van € 50,-.

Leer de geheimen van de prijsonderhandeling

Eendaagse workshop prijsonderhandelen waarin je leert hoe om te gaan met prijsdruk

Of je nu:
 • als freelancer moet onderhandelen over je uurtarief
 • als kunstenaar moet reageren op potentiële kopers die je schilderij te duur vinden
 • als dienstverlener aanloopt tegen klanten die niet automatisch de waarde van je diensten willen waarderen met een goede prijs
Bijna iedereen vraagt zich weleens af:

Hoe zorg je ervoor dat je klant jouw prijs accepteert?

Herken je deze situatie?

 • Je weet niet goed hoe je moet reageren als je klant jouw prijs te hoog vindt
 • Je klanten willen steeds onderhandelen over de prijs, terwijl jouw prijs helemaal niet zo hoog is
 • Als je klant aangeeft niet zoveel budget te hebben, dan vind je het lastig om een hoge prijs te noemen

Veel mensen vinden het vervelend om over geld te moeten praten. Liever hebben ze het over hun producten of diensten. Maar de eerste vraag van potentiële klanten is vaak: "wat kost het?" nog voordat je iets over je product of dienst hebt kunnen vertellen. Sommigen worden er helemaal moedeloos van: altijd weer die geld-discussie, terwijl ze zulke goede dingen voor hun klanten doen. Velen verdienen te weinig doordat ze de prijsonderhandeling niet goed in hun vingers hebben. Hun bedrijf brengt niet genoeg op, ze kunnen geen investeringen doen en zo blijft het aanmodderen. Anderen houden het hoofd niet boven water en moeten noodgedwongen hun bedrijf opheffen.

Toch hoeft een prijsonderhandeling geen drama te zijn. Zou het niet heerlijk zijn om helemaal niet aan prijsdruk toe te hoeven geven? En altijd een antwoord paraat te hebben als de ander over je (te hoge) prijs begint? Zodat je wel kunt groeien en investeren en de kwaliteit kunt leveren die jij belangrijk vindt?

Het probleem is vaak dat je zelf je prijs moeilijk te verdedigen vindt. Of je wilt de deal tegen iedere prijs binnenhalen.

Wil jij de prijsonderhandeling goed doorstaan? En zo je je marge verbeteren? Zodat je kunt groeien en de dingen doen die je wilt?

Meld je dan aan voor training "Geheimen van de prijsonderhandeling"

Wat ga je leren?

In de training "Geheimen van de prijsonderhandeling" leer je hoe je prijsdruk kunt weerstaan en hoe je dit in je eigen situatie kunt toepassen.

Deze dag doe je waardevolle kennis op waarmee je zeker van je zaak elke onderhandeling ingaat, zodat jouw meerwaarde onomstreden is en je marges behouden blijven.
 • Hoe je je goed voorbereidt op prijsonderhandeling zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Wat je het beste zegt en doet wanneer iemand je prijs te hoog vindt en dat oefen je tijdens de workshop – je gaat met een schat aan ervaring naar huis!
 • Hoe je in je prijsvoorstel al rekening houdt met het onderhandelen over de prijs – je weet precies tot hoe ver je wilt gaan.
Aan de hand van casussen en oefeningen krijg je meer inzicht en vertrouwen in het onderhandelen over de prijs. Ook gaan we gezamenlijk op zoek naar goede reacties voor jou specifieke situatie om prijsdruk tegen te gaan.

Voor ondernemers mét en zonder personeel

Deze eendaagse workshop prijsonderhandelen is bedoeld voor ondernemers en zelfstandigen die worstelen met bedingen van een goede prijs bij hun klanten.


Wat is je winst na deelname aan de workshop?

 • Je bent zelfverzekerder bij alle komende prijsonderhandelingen
 • Meer omzet door betere resultaten aan de onderhandelingstafel!
In Geheimen van de prijsonderhandeling leer je precies welke stappen je in het onderhandelingsproces kunt zetten. Met hulp van de groep en door te oefenen met relevante casussen word je klaargestoomd om effectief en snel resultaten te boeken.

Je brengt je eigen casus in: de specifieke onderhandelingskwestie waar je tegenaan loopt.  Doordat je daarmee aan het werk gaat, weet je zeker dat wat je leert in de praktijk ook echt werkt.

Ervaring

"Ik heb in een workshop van Jeanette geleerd om moeilijke onderhandelingsgesprekken over mijn tarief goed voor te bereiden. Ik kan daardoor bepaalde klanten die over het algemeen slecht betalen overtuigen van de noodzaak om het afgesproken tarief tijdig te betalen."

Els Kleingeld van De Actiecoach; www.actiecoaching.nl

 

"Ik ben niet geheel onervaren in onderhandelen. Desondanks vond ik het zeer de moeite waard om deze workshop over prijsonderhandelen te volgen.

Je wordt geconfronteerd met je eigen zwakke en sterke punten. Je leert goed hoe je kunt focussen en je doelen het beste kunt behalen."

Ruud Steur, eigenaar FloraPro, www.florapro.nl

 

Je trainer en coach is Jeanette de Haas

Jeanette de Haas werkt al jaren als zelfstandig inkoper bij gerenommeerde organisaties. Zij heeft veel ervaring met prijsonderhandelen in de praktijk. Deze vaardigheden draagt ze graag over aan de deelnemers aan de trainingen en workshops van De Onderhandelcoach.

Praktische informatie

Locatie
De training Geheimen van de Prijsonderhandelen vindt plaats in Haarlem bij Zaamen, inspiratieplek voor ondernemende professionals. Zaamen ligt op een minuutje lopen vanaf station Haarlem. Daar is ook een parkeergarage.

Zaamen
Nieuwe Gracht 3
2011 NB Haarlem

Je investering

Je investering voor de eendaagse training Geheimen van de prijsonderhandeling bedraagt € 445,- exclusief 21% btw. Bij de prijs is natuurlijk koffie, thee en een lekkere lunch inbegrepen.

Data en locatie

Vrijdag 16 oktober 2015, Haarlem

Tijd: 9:30 - 17:00 uur

Annuleringsregeling

Tot 4 weken voor de trainingsdatum kun je kosteloos annuleren. Je krijgt je geld teruggestort. Annuleren binnen 4 weken voor de trainingsdatum kost € 50,- excl. BTW.
 

Wil je meedoen of heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met me op. Je krijgt altijd binnen 48 uur antwoord.

Wanneer je graag wilt meedoen aan deze training, kun je je hieronder aanmelden. Na je aanmelding ontvang je de factuur en een intake formulier waarop je kunt aangeven wat jij wilt leren en wat je nodig hebt.

Wil je deze training bij jou in het bedrijf organiseren? Ook dat kan! Neem dan contact op voor overleg.

Aanmelding "Geheimen van de prijsonderhandeling"

Training/programma
Invalid Input

Datum en locatie(*)
Kies een datum en locatie

Voornaam(*)
U heeft geen voornaam ingevuld.

Achternaam(*)
U heeft geen achternaam ingevuld.

Telefoonnummer(*)
U heeft geen telefoonnummer ingevuld.

E-mail adres(*)
U heeft geen geldig e-mail adres ingevuld.

Naam organisatie
Invalid Input

Straatnaam(*)
U heeft geen straatnaam ingevuld.

Postcode(*)
U heeft geen postcode ingevuld.

Plaatsnaam(*)
U heeft geen plaatsnaam ingevuld.

E-mail adres digitale factuur
U heeft geen geldig e-mail adres ingevuld.

Vragen en opmerkingen
Invalid Input