Gratis onderhandeltips in je mailbox
e-book onderhandelen en ontdek de 4 onderhandelblunder die je moet vermijden
Je gegevens worden nooit met derden gedeeld.

Blog onderwerpen

Over mij

/Over mij
Over mij 2017-07-22T16:41:04+00:00

Jeanette de HaasMijn naam is Jeanette de Haas en ik help (zelfstandig) professionals en ondernemers om beter te onderhandelen zodat ze meer verdienen en stevig hun belangen kunnen verdedigen.

Ik vind het fantastisch om mensen te leren hoe onderhandelen in zijn werk gaat en hen te helpen hun dilemma’s daarbij te overwinnen.

  • Naast Onderhandelcoach ben ik ook freelance inkoper en daardoor praktijkdeskundige;

  • Het onderhandelen heb ik zelf ook moeten leren en ik begrijp daarom precies waar jij tegenaan loopt;

  • Ik heb meer dan 5 jaar ervaring in het geven van onderhandelingstrainingen;

Onderhandelen kun je leren!

Onderhandelen is een cruciale vaardigheid in onze maatschappij en werkomgeving waarin hiërarchische relaties een steeds kleinere rol spelen. Door goed te onderhandelen gaan anderen jou helpen je doelen te bereiken. Het leuke is dat onderhandelen meer een vaardigheid is dan aangeboren talent. Onderhandelen kun je leren!

Ik ben heel goed in het vinden van datgene wat jou blokkeert om een betere onderhandelaar te worden. Het identificeren van die blokkade en het oefenen met een nieuwe werkwijze zorgt ervoor dat je enorme stappen kunt nemen naar betere resultaten.

En dat geldt niet alleen voor onervaren onderhandelaars! Ervaren onderhandelaars gebruiken vaak vaste werkwijzen aan de onderhandelingstafel waar ze goede ervaringen mee hebben. Ik houd je een spiegel voor en laat je zien op welke punten jij jezelf nog kunt verbeteren, waardoor je nog betere resultaten gaat halen.

Met vallen en opstaan

Onderhandelen heb ik zelf ook geleerd met vallen en opstaan. Toen ik begon als inkoper vroeg ik mij af of ik wel kon onderhandelen. Ik dacht dat je daar slimme trucjes voor nodig had en was ervan overtuigd dat je je vooral niet in de kaart moest laten kijken. Ik was er ook van overtuigd dat een goede onderhandelaar het hard speelde. Het mooie is dat dat dus helemaal niet hoeft. Je hoeft geen slimme trucjes te gebruiken en je dominant op te stellen als dat niet bij je past. Goede resultaten haal je juist door interesse te hebben voor de ander en te zoeken naar samenwerking – gecombineerd met vasthoudendheid.

Als Onderhandelcoach heb ik mensen geholpen mooie resultaten te behalen. En dat is verslavend. Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen om ook dit soort resultaten te behalen.

Klantervaring

‘Een entrepreneur moet flink wat leren voordat succes haalbaar wordt. Sommige leermomenten zijn kleine stappen vooruit, andere zijn als een brug over een rivier. De cursus win-win onderhandelen was voor mij zo’n brug. Na de cursus snapte ik ècht hoe ik een klant zover kreeg goed te betalen voor mijn werk. Nu 2 jaar later heb ik 3 werknemers in dienst en voldoende opdrachten om verder te groeien.
Als ik conculega’s op conferenties spreek, hoor ik dat ze moeite hebben met voldoende geld binnen krijgen. Ze hebben wel voldoende opdrachten, maar niet voldoende geld om bijvoorbeeld te kunnen investeren. Ik hou dan het liefst geheim, waarom mijn bedrijf een sponsor is van de conferentie: die ene cursus twee jaar geleden.’
Vincent Hindriksen, eigenaar Stream Computing, Streamcomputing

Ik help mensen door:

Individuele inschrijving

Naar open trainingen

VIP-training – live of via Skype

Meer over individuele coaching

Incompany trainingen en netwerk lezingen

Naar maatwerkprogramma’s

Achtergrond en opleiding

Ik ben afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in de Algemene Letteren – met een hoofdvak in Politicologie en Nederlandse taal. Bij Webster University heb ik mijn MBA (Master of Business Administration) gehaald.

Ik heb gewerkt als promotiemanager bij het Leidsch Dagblad, Pricing Manager bij KPNQwest, afdelingsmanager bij Shell en als freelance inkoper voor bedrijven als Tele2, Eneco, Telegraaf Media Groep, Tata Steel, Enexis en Connexxion.

Als Onderhandelcoach heb ik trainingen en workshops onderhandelen gegeven voor o.a. de Provincies Brabant en Gelderland, Weverling Groenprojekten, Van Hattum & Blankevoort en heel veel ondernemers en professionals uit diverse branches en functies.

Hoe kan ik je helpen?

… Moet jij veel onderhandelen in je professionele leven?
… en vind jij dat je daar nog wel in kunt groeien?
… zodat je veel betere onderhandelingsresultaten gaat halen?
… waardoor je meer kunt verdienen – voor jezelf of je organisatie – en je doelen gemakkelijker bereikt – met de hulp van anderen?
Ik kan jou helpen om een specifieke onderhandeling tot een goed einde te brengen. En ik kan je leren om een betere onderhandelaar te worden.

Een goed begin om kennis met mij te maken is het volgen van de gratis online mini-cursus onderhandelen. Als bonus ontvang je dan ook meteen regelmatig mijn aanvullende onderhandeltips in je mailbox.

Vraag jij je af hoeveel je eigenlijk op de onderhandelingstafel laat liggen? Ga met mij hierover in gesprek. Ik help je graag om te ontdekken waar jij je kunt verbeteren. Vraag een onderhandelscan “Onderhandelen met vertrouwen” met mij aan. Dit is geheel gratis en vrijblijvend en helpt je helderheid te krijgen.

Meld je aan voor een onderhandelscan

Luister naar het interview van Ellen de Lange met mij

Lees het krantenartikel over onderhandelen met mijn tips

Artikel over onderhandelen

Artikelen waar ik aan heb meegewerkt

Financieel Dagblad Persoonlijk – Kijken kijken kopen – maart 2017

Intermediair – januari 2017

Onderhandelen over je ontslag – januari 2017

Vrouwen, zet je schroom opzij en onderhandel – RTL Z – november 2016

Hoeveel laat jij liggen bij het onderhandelen?

Ontdek in een persoonlijk gesprek van 30 minuten hoeveel jij laat liggen op de onderhandeltafel en stel vast wat je nodig hebt om te gaan onderhandelen met vertrouwen en plezier.

Meld je hier aan
Onderhandeltips-in-je-mailbox
Ontvang 10 keer per jaar gratis tips over onderhandelen. Je ontvangt ook het gratis e-book "4 onderhandelblunders die je moet vermijden"
Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld.