Gratis onderhandeltips in je mailbox
e-book onderhandelen en ontdek de 4 onderhandelblunder die je moet vermijden
Je gegevens worden nooit met derden gedeeld.

Blog onderwerpen

Prijsonderhandelen

///Prijsonderhandelen

Prijsonderhandelen

Leer de geheimen van de prijsonderhandeling


prijsonderhandelenEendaagse workshop prijsonderhandelen waarin je leert hoe om te gaan met prijsdruk.

Of je nu:

 • als freelancer moet onderhandelen over je uurtarief
 • als kunstenaar moet reageren op potentiële kopers die je schilderij te duur vinden
 • als dienstverlener aanloopt tegen klanten die niet automatisch de waarde van je diensten willen waarderen met een goede prijs

Bijna iedereen vraagt zich weleens af:

Hoe zorg je ervoor dat je klant jouw prijs accepteert?

Herken je deze situatie?

 • Je weet niet goed hoe je moet reageren als je klant jouw prijs te hoog vindt
 • Je klanten willen steeds onderhandelen over de prijs, terwijl jouw prijs helemaal niet zo hoog is
 • Als je klant aangeeft niet zoveel budget te hebben, dan vind je het lastig om een hoge prijs te noemen

Veel mensen vinden het vervelend om over geld te moeten praten. Liever hebben ze het over hun producten of diensten. Maar de eerste vraag van potentiële klanten is vaak: “wat kost het?” nog voordat je iets over je product of dienst hebt kunnen vertellen. Sommigen worden er helemaal moedeloos van: altijd weer die geld-discussie, terwijl ze zulke goede dingen voor hun klanten doen. Velen verdienen te weinig doordat ze de prijsonderhandeling niet goed in hun vingers hebben. Hun bedrijf brengt niet genoeg op, ze kunnen geen investeringen doen en zo blijft het aanmodderen. Anderen houden het hoofd niet boven water en moeten noodgedwongen hun bedrijf opheffen.

Toch hoeft een prijsonderhandeling geen drama te zijn. Zou het niet heerlijk zijn om helemaal niet aan prijsdruk toe te hoeven geven? En altijd een antwoord paraat te hebben als de ander over je (te hoge) prijs begint? Zodat je wel kunt groeien en investeren en de kwaliteit kunt leveren die jij belangrijk vindt?

Het probleem is vaak dat je zelf je prijs moeilijk te verdedigen vindt. Of je wilt de deal tegen iedere prijs binnenhalen.

Wil jij de prijsonderhandeling goed doorstaan? En zo je je marge verbeteren? Zodat je kunt groeien en de dingen doen die je wilt?

Meld je dan aan voor training “Geheimen van de prijsonderhandeling”

Wat ga je leren?

In de training “Geheimen van de prijsonderhandeling” leer je hoe je prijsdruk kunt weerstaan en hoe je dit in je eigen situatie kunt toepassen.

Deze dag doe je waardevolle kennis op waarmee je zeker van je zaak elke onderhandeling ingaat, zodat jouw meerwaarde onomstreden is en je marges behouden blijven.

 • Hoe je je goed voorbereidt op prijsonderhandeling zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Wat je het beste zegt en doet wanneer iemand je prijs te hoog vindt en dat oefen je tijdens de workshop – je gaat met een schat aan ervaring naar huis!
 • Hoe je in je prijsvoorstel al rekening houdt met het onderhandelen over de prijs – je weet precies tot hoe ver je wilt gaan.

Aan de hand van casussen en oefeningen krijg je meer inzicht en vertrouwen in het onderhandelen over de prijs. Ook gaan we gezamenlijk op zoek naar goede reacties voor jou specifieke situatie om prijsdruk tegen te gaan.

Voor ondernemers mét en zonder personeel

Deze eendaagse workshop prijsonderhandelen is bedoeld voor ondernemers en zelfstandigen die worstelen met bedingen van een goede prijs bij hun klanten.

Wat is je winst na deelname aan de workshop?

 • Je bent zelfverzekerder bij alle komende prijsonderhandelingen
 • Meer omzet door betere resultaten aan de onderhandelingstafel!

In Geheimen van de prijsonderhandeling leer je precies welke stappen je in het onderhandelingsproces kunt zetten. Met hulp van de groep en door te oefenen met relevante casussen word je klaargestoomd om effectief en snel resultaten te boeken.

Je brengt je eigen casus in: de specifieke onderhandelingskwestie waar je tegenaan loopt. Doordat je daarmee aan het werk gaat, weet je zeker dat wat je leert in de praktijk ook echt werkt.

Klantervaringen

“Ik heb in een workshop van Jeanette geleerd om moeilijke onderhandelingsgesprekken over mijn tarief goed voor te bereiden. Ik kan daardoor bepaalde klanten die over het algemeen slecht betalen overtuigen van de noodzaak om het afgesproken tarief tijdig te betalen.

Els Kleingeld van De Actiecoach; www.actiecoaching.nl


“Ik ben niet geheel onervaren in onderhandelen. Desondanks vond ik het zeer de moeite waard om deze workshop over prijsonderhandelen te volgen.

Je wordt geconfronteerd met je eigen zwakke en sterke punten. Je leert goed hoe je kunt focussen en je doelen het beste kunt behalen.”

Ruud Steur, eigenaar FloraPro, www.florapro.nl

Praktische informatie

Locatie
De training Geheimen van de Prijsonderhandelen vindt plaats in Haarlem/Amsterdam of Utrecht. De locaties liggen op loopafstand van het station. Parkeren kan op straat of in een parkeergarage.

Zaamen
Nieuwe Gracht 3
2011 NB Haarlem

Beurs van Berlage
Oudebrugsteeg 9
1012 JN Amsterdam

Seats2Meat Utrecht
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht

Heb je een kortingscode? Vermeld die op het inschrijfformulier.

Data en locatie

Klik hier voor actuele data en de locatie

Annuleringsregeling

Tot 4 weken voor de trainingsdatum kun je kosteloos annuleren. Je krijgt je geld teruggestort. Annuleren binnen 4 weken voor de trainingsdatum kost € 50,- excl. BTW.

Je trainer en coach is Jeanette de Haas

Jeanette de Haas werkt al jaren als zelfstandig inkoper bij gerenommeerde organisaties. Zij heeft veel ervaring met prijsonderhandelen in de praktijk. Deze vaardigheden draagt ze graag over aan de deelnemers aan de trainingen en workshops van De Onderhandelcoach.

Je investering

Je investering voor de eendaagse training Geheimen van de prijsonderhandeling bedraagt € 445,- exclusief 21% btw. Bij de prijs is natuurlijk koffie, thee en een lekkere lunch inbegrepen.

Wil je meedoen of heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met me op. Je krijgt altijd binnen 48 uur antwoord.

Wanneer je graag wilt meedoen aan deze training, kun je je hieronder aanmelden. Na je aanmelding ontvang je de factuur en een intake formulier waarop je kunt aangeven wat jij wilt leren en wat je nodig hebt.

Wil je deze training bij jou in het bedrijf organiseren? Ook dat kan! Neem dan contact op voor overleg.

Aanmeldingsformulier workshop prijsonderhandelen

Datum & locatie (*)

Naam (*)

Telefoonnummer (*)

E-mail adres(*)

Naam organisatie(*)

Straatnaam & nummer (*)

Postcode en plaats (*)

E-mail adres digitale factuur(*)

Vragen en opmerkingen

Praktische informatie

Aanmelden

Training prijsonderhandelen
Eendaagse workshop

Data & locatie 2017:
Do. 14 december, Utrecht
Tijd: 9:30 – 17:00 uur
Investering: € 445,- (excl. BTW)
Maximaal 10 deelnemers

2017-08-16T13:49:07+00:00
Onderhandeltips-in-je-mailbox
Ontvang 10 keer per jaar gratis tips over onderhandelen. Je ontvangt ook het gratis e-book "4 onderhandelblunders die je moet vermijden"
Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld.