Gratis onderhandeltips in je mailbox
e-book onderhandelen en ontdek de 4 onderhandelblunder die je moet vermijden
Je gegevens worden nooit met derden gedeeld.

Blog onderwerpen

Tweedaagse training win-win onderhandelen

///Tweedaagse training win-win onderhandelen

Tweedaagse training win-win onderhandelen

 • Onderhandel jij regelmatig, maar vind je dat soms lastig?
 • Wil jij betere resultaten – voor jezelf, maar niet ten koste van de relatie?
 • Ben jij toe aan een stevige basis voor het onderhandelen?

Wil jij ook:

 • Ontspannen en vol zelfvertrouwen onderhandelen;
 • Op een positieve manier onderhandelen;
 • Goede zakelijke relaties opbouwen en onderhouden zonder toe te geven;
 • Een goede balans vinden tussen wat jij wilt en wat de ander wil;
 • Stevig opkomen voor je eigen belangen;

 Dan is deze training win-win onderhandelen voor jou!

Onderhandelen doe je vaker dan je denkt. Telkens wanneer je iets van iemand wil (of wanneer iemand iets van jou wil) en je belangen zijn (gedeeltelijk) tegenstrijdig onderhandel je.

“Ik dacht dat onderhandelen in principe alleen ging over prijs-onderhandelen maar dat is zeker niet zo. Over inhoud, inzet en positie bijvoorbeeld kan ook allemaal onderhandeld worden. Kortom je staat er niet bij stil wanneer je deze vaardigheid allemaal in zou kunnen zetten”  Oscar van de Linden

Hoe je onderhandelt en welk resultaat je bereikt is voor iedereen anders. Sommige mensen geven meteen toe, anderen gaan in de aanval of zoeken een compromis. Hoe je het aanpakt is afhankelijk van je persoonlijkheid en je ervaringen en hoe je aankijkt tegen onderhandelen.

“En dan hoor ik mezelf toch weer een te laag bedrag noemen. Waarom doe ik dat toch? Eigenlijk ben ik gewoon bang dat de deal niet doorgaat als ik teveel vraag. En dat ze me niet meer zullen bellen. Maar ondertussen is mijn marge veel te laag.” Jeroen

Wat je het beste kunt doen en hoe je dat aanpakt leer je in deze training win-win onderhandelen.

Misschien denk jij: “onderhandelen is niks voor mij. Ik vind het niet leuk en ik kan toch niet veranderen in een echte onderhandelaar.” Je bent niet de enige! Veel van mijn klanten twijfelden. En toch hebben zij allemaal leren onderhandelen. Op een manier die past bij hun persoonlijkheid.

“Ik vond de training win-win onderhandelen heel waardevol. We hebben o.a. met een casus gewerkt en die heeft mij veel inzichten gegeven. Ik dacht bijvoorbeeld dat ik er veel uit gehaald had, terwijl ik nog veel verder had kunnen gaan. Ik heb echt ervaren hoe belangrijk het is zo’n gesprek goed voor te bereiden en daar niet te gemakzuchtig mee om te gaan. Daar kun je nog zo veel over lezen; in deze training heb ik het gevoeld en daardoor doe ik het nu ook echt.”  Maaike Ament

De training win-win onderhandelen levert je het volgende op:

 • Je kunt op een positieve manier (prijs)onderhandelingen voeren, waarbij je je eigen belangen stevig zult behartigen zonder de goede relatie met de wederpartij uit het oog te verliezen;
 • Je kunt inspelen op de situatie en de persoonlijke stijl van de tegenpartij;
 • Je weet hoe een goede voorbereiding bijdraagt aan een goed onderhandelingsresultaat;
 • Je kunt je onderhandelingspartner inschatten en je begrijpt hoe je je onderhandelingspartner het beste kunnen benaderen;
 • Je kunt de belangrijkste communicatietechnieken toepassen tijdens onderhandelingsgesprekken;
 • Je kunt een onderhandelingsstrategie opzetten;
 • Je weet hoe en wanneer je druk moet zetten;
 • Je kent je eigen onderhandelingsstijl(en) en je weet hoe je die het beste in kunt zetten bij het onderhandelen;
 • Je kunt omgaan met weerstand, ultimatums en impasses;

“Veel van mijn vergaderingen zijn eigenlijk onderhandelingen, besefte ik laatst opeens. Ik had nog nooit zo over onderhandelingsstrategieën nagedacht, maar wilde daar graag meer over leren om meer invloed op een onderhandeling te kunnen uitoefenen. Tijdens de training oefenden we in het doorvragen naar het belang van de ander. Wat mij heel erg bijbleef, is het belang van een goede  voorbereiding. Dat bleek al ter plekke: tijdens de casus verraste niets van wat de ander zei mij meer, waardoor ik er heel ontspannen bij zat. Ook kan ik nu beter inschatten in welk stadium ik collega’s moet betrekken in het proces van de voorbereiding.

Jeanette zit stevig in haar stof en heeft een schat aan ervaringsverhalen, van haarzelf en anderen. Heel boeiend. Als een voorbeeld wat ver van me af stond, kon ze het altijd ombuigen naar iets wat ik in mijn dagelijkse praktijk zou kunnen gebruiken. Haar tips zijn praktisch, en direct toepasbaar. Door de balans tussen theorie en praktijk vloog de training voorbij.” Roos Schulte, programma manager St. Jacob ouderenzorg

Hoe ziet de training win-win onderhandelen eruit?

Module 1: bouwstenen en voorbereiding

 1. Wat zijn de 6 bouwstenen bij iedere onderhandeling?
 2. Hoe bereid je een onderhandeling het beste voor (aan de hand van een handig onderhandelingssjabloon)?
 3. (Inter)actieve werkvormen en spel rondom onderhandelen

Module 2: onderhandelingsstijlen

 1. Model van onderhandelingsstijlen
 2. Hoe ben jij als persoon aan de onderhandelingstafel?
 3. Hoe schat je je onderhandelingspartner in?
 4. Flexibiliteit onderhandelingsstijl oefenen – ervaren en uitproberen

Module 3: balanceren tussen resultaatgericht en aandacht voor de relatie

 1. Hoe bereik je je onderhandelingsdoelen zonder de relatie met de ander beschadigen?
 2. Welke communicatietechnieken zijn onmisbaar voor een goede onderhandelaar?
 3. Hoe zet je een goede onderhandelingsstrategie op?
 4. Communiceren aan de onderhandelingstafel – ervaren en uitproberen

Module 4: omgaan met lastige situaties

 1. Herkennen van en omgaan met emoties
 2. Hoe reageer je op persoonlijke aanvallen?
 3. Hoe beïnvloed je de machtsverhouding?
 4. Hoe reageer je het beste op weerstand?
 5. Afsluiting: overeenkomst of breekpunt?
 6. (Inter)actieve werkvormen

De tweedaagse training kun je uitbreiden met individuele coaching om snel het geleerde in de praktijk toe te passen op een manier die past bij jouw stijl en persoonlijkheid.

Je krijgt mijn persoonlijke begeleiding bij het kiezen van de juiste onderhandelingsstrategie en gesprekstechniek in 4 individuele coachingssessies van ongeveer 1½ uur.

Wie is je trainer en coach?

Jeanette de Haas is initiatiefnemer en eigenaar van De Onderhandelcoach. Zij is gepokt en gemazeld in het succesvol onderhandelen met uiteenlopende bedrijven. Als zelfstandig inkoper voor (middel)grote organisaties weet zij voor haar klanten de beste resultaten binnen te halen én de relatie met haar onderhandelingspartner aan de andere kant van de tafel goed te houden.

Jeanette de Haas geeft workshops en trainingen onderhandelen aan zelfstandig ondernemers en professionals vanuit de ervaring dat iedereen zijn of haar onderhandelingsvaardigheden kan verbeteren door te oefenen en te reflecteren op wat er is gebeurd of wat er zou kunnen gebeuren.

Voorbereiding, hoge verwachtingen, luisteren en integriteit zijn de kernbegrippen bij de ontwikkeling tot een goede onderhandelaar.

Onderhandelen is geen magie. Het is een vaardigheid – en die kun je leren. De Onderhandelcoach helpt je daar graag bij.

“Ik heb Jeanette’s begeleiding ervaren als prettig en professioneel. Prettig omdat ze goed inspeelt op de groep en niet ‘gewoon’ een programma afdraait. Jeanette laat tijdens de training ook iedereen in zijn of haar waarde en iedereen komt voldoende aan bod. Professioneel omdat ze echt weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Jeanette kon altijd wel met een relevant voorbeeld komen en ze begreep ook heel goed waar wij tegenaan lopen en hoe onze opdrachtgevers werken.”  Annette Biesboer

Reserveer nu je plek! – maximum aantal deelnemers: 10

Twijfel je? Vraag dan eerst een vrijblijvend gesprek met mij aan, waarin we jouw eventuele deelname bespreken.

Je bent van harte welkom om mee te doen!

Jeanette de Haas – De Onderhandelcoach

PS: Iedereen kan leren onderhandelen op een manier die bij hem of haar past. Ik help je om snel grote stappen te maken. Zo verdien je je investering in no-time terug!

Klantervaringen

Roos Schulte“Veel van mijn vergaderingen zijn eigenlijk onderhandelingen, besefte ik laatst opeens. Ik had nog nooit zo over onderhandelstrategieën nagedacht, maar wilde daar graag meer over leren om meer invloed op een onderhandeling te kunnen uitoefenen. Toen ik Jeanette – die ik van het schoolplein ken – een keer daarover sprak, zei ze een aantal heel herkenbare dingen over vergadersituaties en –types. Dus was ik benieuwd naar haar workshop. Daar oefenden we in het doorvragen naar het belang van de ander.

Wat mij heel erg bijbleef, is het belang van een goede onderhandelingsvoorbereiding. Dat bleek al ter plekke: tijdens de casus verraste niets van wat de ander zei mij meer, waardoor ik er heel ontspannen bij zat. Ook kan ik nu beter inschatten in welk stadium ik collega’s moet betrekken in het proces van de voorbereiding.

Jeanette zit stevig in haar stof en heeft een schat aan ervaringsverhalen, van haarzelf en anderen. Heel boeiend. Als een voorbeeld wat ver van me af stond, kon ze het altijd ombuigen naar iets wat ik in mijn dagelijkse praktijk zou kunnen gebruiken. Haar tips zijn praktisch, en direct toepasbaar. Door de balans tussen theorie en praktijk vloog de training voorbij.”

Roos Schulte, programmamanager ouderenzorg bij Sint Jacob


Oscar van der Linden

“Ik dacht dat onderhandelen alleen ging over prijsonderhandelen, maar dat is zeker niet zo. Over inhoud, inzet en positie bijvoorbeeld kan ook onderhandeld worden. Je staat er niet bij stil wanneer je deze vaardigheid allemaal in zou kunnen zetten.

Vooraf heeft Jeanette met mij een uitgebreide telefonische intake gedaan om mijn doelstelling en werksituatie helder te krijgen en de inhoud van de training af te stemmen op mijn behoefte.

Na in de ochtend de theorie op een heldere manier the hebben behandeld, konden we na een uitstekende lunch in de middag hands-on verder in een rollenspel. Dit was echt een eye-opener.
Naast een heldere analyse van de situatie en een goede evaluatie kregen we ook nog een digitale tool in de vorm van een sjabloon/checklist ter ondersteuning van onze eigen toekomstige onderhandelingen.

Kortom: uitstekende workshop op een prima locatie bij ZAAMEN in Haarlem.
Ik kan Jeanette van harte aanbevelen bij collega-ondernemers!”
Oscar van der Linden, vormgever en kunstenaar van IkVerbeeldJe, www.ikverbeeldje.nl


Laura-Meesters“De workshop was erg leerzaam. Dankzij de vragenlijst kreeg ik meer inzicht in mijn positie als onderhandelaar.
Met deze kennis, uitgebreide toelichting, praktijkvoorbeelden en stapsgewijs uiteenzetten van de fases van een onderhandeling was de onderhandeling volgens de Harvard methode een goede test om de opgedane kennis in praktijk te brengen.

Voor mij heeft deze workshop zeker zelfvertrouwen gegeven voor onderhandelingen in de toekomst, hoewel ik nog steeds niet helemaal helder voor ogen heb hoe ik mijn opdrachtgevers het beste kan overtuigen dat mijn keuzes toch beter zijn dan die van hen…”

Laura Rijkhold Meesters, Interieurarchitect; www.laurameesters.nl

Werkwijze

Actieve workshop, waarbij discussie en praktijksimulatie elkaar afwisselen. De actieve werkvormen worden met behulp van de 5 pijlers van goed onderhandelen – ook wel de Harvard methode genoemd – in een analytisch kader geplaatst.

De workshop duurt 2 dagen (ochtend en middag).

Locatie
De training Win-win onderhandelen vindt plaats in Haarlem/Amsterdam of Utrecht. De locaties liggen op loopafstand van het station. Parkeren kan op straat of in een parkeergarage.

Zaamen
Nieuwe Gracht 3
2011 NB Haarlem

Beurs van Berlage
Oudebrugsteeg 9
1012 JN Amsterdam

Seats2Meat Utrecht
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht

Heb je een kortingscode? Vermeld die op het inschrijfformulier.

Data en locatie

Klik hier voor data en locatie

Liever een ander datum? Meld je aan onder vermelding van “Andere datum”. Bij 4 deelnemers prikken we een datum waarop iedereen kan.

Annuleringsregeling

Tot 4 weken voor de trainingsdatum kun je kosteloos annuleren. Je krijgt je geld teruggestort. Annuleren binnen 4 weken voor de trainingsdatum kost € 50,- excl. BTW.

Je trainer en coach is Jeanette de Haas

Jeanette de Haas helpt (zelfstandig) professionals en ondernemers betere onderhandelaars te worden, zodat zij meer verdienen en hun doelen op allerlei gebied kunnen behalen.

Het onderhandelen heeft zij zelf met vallen en opstaan geleerd in uiteenlopende rollen in het bedrijfsleven.
Jeanette heeft een Master of Business Administration (MBA) gedaan en is doctorandus in de Letteren. Als Pricing Manager in de Telecom, Promotiemanager bij een uitgever, Global Analysis Manager bij Shell en freelance inkoper bij diverse grote bedrijven heeft zij veel ervaring opgedaan met onderhandelen en de manier waarop (grote) bedrijven werken.
Als trainer en coach Onderhandelen leert ze ondernemers en professionals hoe zij (prijs)onderhandelingen zelfverzekerd naar hun hand zetten.

Investering

Je investering voor de tweedaagse workshop Win-win onderhandelen bedraagt € 875,- exclusief 21% btw. Bij de prijs is natuurlijk koffie, thee en een lekkere lunch inbegrepen.

Wil je meedoen of heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met me op. Je krijgt altijd binnen 48 uur antwoord.

Wanneer je graag wilt meedoen aan deze training, kun je je hieronder aanmelden. Na je aanmelding ontvang je de factuur en een intake formulier waarop je kunt aangeven wat jij wilt leren en wat je nodig hebt.

Liever een andere datum? Kies bij datum & locatie dan voor de optie “Andere datum”. Bij 4 deelnemers voor deze optie prikken we een datum waarop iedereen kan.

Wil je deze training bij jou in het bedrijf organiseren? Ook dat kan! Neem dan contact op voor overleg.

Aanmeldingsformulier tweedaagse training win-win onderhandelen

Datum & locatie (*)

Naam (*)

Telefoonnummer (*)

E-mail adres(*)

Naam organisatie(*)

Straatnaam & nummer (*)

Postcode en plaats (*)

E-mail adres digitale factuur(*)

Vragen en opmerkingen

Praktische informatie

Direct aanmelden

Win-win onderhandelen
Tweedaagse workshop

Data & locatie 2017:
Do. & vr. 19-20 oktober, Haarlem/Amsterdam
Tijd: 9:30 – 17:00 uur
Investering: € 875,- (excl. BTW)
Maximaal 10 deelnemers

Andere datum? Kijk bij Kosten en inschrijving

Brochure aanvragen
2017-08-16T13:33:57+00:00
Onderhandeltips-in-je-mailbox
Ontvang 10 keer per jaar gratis tips over onderhandelen. Je ontvangt ook het gratis e-book "4 onderhandelblunders die je moet vermijden"
Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld.